17. 11. 2020

Ako opraviť zlú kancelársku akustiku?

Ak je akustika v kancelárii zlá, môže spôsobiť množstvo problémov vo vašom podnikaní. V hlučnom prostredí klesá pracovná výkonnosť zamestnancov, častejšie dochádza ku komunikačnému šumu a zlá akustika môže mať za následok aj zdravotné problémy vás a vašich zamestnancov. Zdravý zvuk v kancelárii je pre podnikanie veľmi dôležitý. Ako napraviť zlú kancelársku akustiku?

Prvým krokom k zlepšeniu je jednoducho priznanie si problému. Zvuk nie je viditeľný tak ako pokazená elektronika, a preto je to problém, ktorý podnikatelia často ignorujú a nepripúšťajú si, že za problémom v podnikaní môže byť práve zlá akustika.

Keď ste hovorili so svojím tímom a zákazníkmi, a určili problémové oblasti, je potrebné si najať firmu, ktorá príde a zhodnotí priestor. Následne vám presne zadefinuje problém a ponúkne odporúčania na zvukovú izoláciu a odhlučnenie priestoru. Tieto riešenia môžu pomôcť zvýšiť produktivitu vašej spoločnosti a zároveň znížiť náklady.

V ideálnom prípade by mal byť hluk vo vašej kancelárii v rozmedzí 40 až 50 dB, zatiaľ čo konferenčné priestory a súkromné ​​kancelárie by mali mať hodnoty od 35 do 40 dB. Tieto údaje sa, samozrejme, môžu líšiť od podniku k podniku a napríklad usporiadanie vašej kancelárie môže vyžadovať nižšiu úroveň decibelov pre maximálnu účinnosť.

Ako odhlučniť kanceláriu?

Zvuková izolácia stien pomôže regulovať zvuk v celej vašej kancelárii. Akusticky absorpčné materiály pohlcujú zvuk a zabraňujú jeho voľnému odrážaniu po celej kancelárii, to pomôže eliminovať nepríjemný šum a možnú ozvenu vo vašich priestoroch. Ak vás rušia zvuky z vonku alebo z chodby, možno budete potrebovať odhlučniť dvere.

Možno vás to prekvapí, ale steny vo vašej kancelárii nie sú také pevné, ako sa zdá. V skutočnosti môžu mať niekoľko malých otvorov, ktoré sú príčinou akustických problémov. Napríklad, ak káblové drôty vedú cez stenu z vedľajšej miestnosti, vedú vlastne cez otvor v stene. Aj takáto “drobnosť” môže byť príčinou zvýšeného hluku vo vašej kancelárii. Okrem stien bude možno nutné odhlučniť aj strop. Týka sa to najmä veľkých, otvorených kancelárií. Ak sídlite na poschodí, možno bude potrebné upraviť aj podlahy.

Zlá kancelárska akustika môže mať vplyv na konferenčné hovory, odvrátiť pozornosť spolupracovníkov a zničiť produktivitu. Existuje množstvo techník, ktoré sa dajú použiť na zníženie nežiadúceho zvuku v kancelárii. Profesionálna firma vám vytvorí riešenie na mieru kombináciou niekoľkých stratégií a pomôže vám vytvoriť príjemný priestor, kde sa budete nerušene sústrediť na svoju prácu.

Úprava akustiky v kancelárskych priestoroch nemusí byť náročným problémom, ak si najmete firmu, ktorá vám so všetkým pomôže. Kontaktujte nás a my zariadime, aby zvuk vo vašej kancelárii bol príjemný.