20. 08. 2021

Hluk z diskotéky môže byť nebezpečný, ak bývate blízko

Ak chodíte na diskotéku, túto situáciu určite poznáte: Chcete niečo povedať, no nepočujete ani slovo, pretože hudba je príliš hlasná. Niet divu. Diskotéky bežne porušujú predpisy o hluku a hrajú svoju hudbu príliš nahlas. To pre vás môže byť nebezpečné. Negatívny vplyv na vás môže mať, aj keď bývate blízko diskotéky.

Neviete sa sústrediť na prácu

Ak potrebujete večer pracovať, hluk z neďalekej diskotéky vám môže narušiť schopnosť sústrediť sa. Je dokázané, že v hlučnom prostredí klesá produktivita práce. Budete menej motivovaní dokončiť úlohu, vaša pamäť sa zhorší a skôr budete cítiť únavu.

Zlý spánok

Ak je vo vašej blízkosti hlučná diskotéka, vedie to k zlému spánku počas noci. Ak sa dobre nevyspíte, nasledujúci deň vás môže trápiť znížená pozornosť, denná ospalosť, zhoršená pamäť a môžete cítiť stres. Z dlhodobého hľadiska môže pravidelný nedostatok spánku spôsobiť závažné zdravotné aj psychické problémy, a dokonca môže ovplyvniť váš vzhľad.

Nebezpečenstvo pre zdravie

Hluk pri úrovniach vyšších ako 85 dB môže mať za následok poškodenie sluchu a môžete si privodiť zvonenie v ušiach alebo dokonca trvalú stratu sluchu. Zvuk v nesprávnej hladine dokáže zmeniť naše srdcové frekvencie, dýchacie vzorce, hladinu stresu, spôsobuje únavu a ovplyvňuje pozornosť. To sú pomerne vážne dôvody, pre ktoré by ste sa určite mali zamyslieť nad kvalitou zvuku vo vašej firme.

Riešením môže byť odhlučnenie na mieru

Nemusíte sa hneď sťahovať do tichej lokality. Ideálne riešenie je odhlučnenie na kľúč. Kontaktujte nás. Zastrešíme vám celý proces odhlučnenia bytu – od meraní hluku až po realizáciu na mieru.